شبکه بهداشت و درمان عباس اباد
۱۳۹۷ دوشنبه ۲۸ آبان
br ENGLISH
<< رژيم غذايي مفيد در سرطان سينه>>

<< رژيم غذايي مفيد در سرطان سينه>>

بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهاني، سرطان يكي از دلايل اصلي مرگ در جهان است. بيش از 12 ميليون نفر در سراسر جهان به سرطان دچار مي شوند و 6 ميليون نفر به خاطر آن، جان مي سپارند. پيش بيني مي شود آمار مرگ ناشي از سرطان افزايش يابد و ميزان آن تا سال 2030 به 12 ميليون نفر برسد. اين قسمت در مورد بخش هايي از "تغذيه درست براي نجات از سرطان" از پروژه سرطان، 2 دي وي دي از سخنراني هاي دكتر نيل بارنارد، محقق و نويسنده ي برجسته در زمينه تغذيه است كه كتاب"راهنماي درمان سرطان" نوشته دكتر بارنارد متخصص تغذيه، جنيفر ريلي نيز با آن همراه مي باشد. دكتر بارنارد كه يك گياهخوار وگانمي باشد ورئيس پروژه سرطان است،

يك سازمان غير انتفاعي در آمريكا كه با ارائه اطلاعات و تحقيقات در مورد تغذيه، به پيشگيري از سرطان كمك مي كند. اين پروژه از زمان بنا شدن در سال 2004، در جهت ترويج رژيم وگان به عنوان درمان سرطان تلاش مي كند. پروژه سرطان، بخشي از "كميته پزشكان براي درمان مسئولانه" است، گروهي كه در سال 1985 توسط دكتر بارنارد بنا شده، و از پزشكان، و شهروندان دلسوز در آمريكا كه خواستار بهبود سلامت عمومي اند، تشكيل شده است. همچنين اين كميته فعالانه، در افزايش آگاهي در مورد فوايد رژيم گياهي، تلاش مي كند و اين كار را با پروژه هايي نظير برنامۀ 21روزه براي آغاز رژيم وگان، انجام مي دهد و در جهت بهبود تغذيه عموم، رهنمودهايي ارائه مي دهد. دكتر بارنارد به عنوان محقق اصلي از تحقيقات كلينيكي، به بررسي ارتباط ميان رژيم غذايي و سلامت مي پردازد و مقالات او در مجلات علمي و پزشكي برجسته به چاپ رسيده است. اين قسمت درباره" مواد غذايي و نجات از سرطان سينه" بخشي از دي وي دي "تغذيه درست براي نجات از سرطان" را به شما ارائه مي كنيم:
سرطان سينه ، يك بيماري همه گير جدي است

سرطان سينه يك بيماري همه گير جدي است و ما در حال مبارزه با آن هستيم. براي شناسايي اين سرطان روشهاي خوبي وجود دارد و روشهاي درماني كنوني ما از هميشه بهتر است. اما بايد به عنوان يك پزشك بگويم كه آنچه بيش از همه دوست دارم، روش جديدي براي جلوگيري از بروز سرطان است، زيرا اگر از آن پيشگيري كنيد، هرگز نياز به درمان آن نداريد، و هرگز نياز نيست كه با آن زندگي كنيد و در هراس باشيد كه مبادا به آن مبتلا شويد. ما مدت مديدي است كه مي دانيم رژيم غذايي تفاوت بزرگي ايجاد مي كند. برخي از اولين سر نخ ها از ژاپن مي آيند. زن هاي ژاپني در مقايسه با زن هاي آمريكايي، كمتر در معرض ابتلا به سرطان سينه هستند، و اگر هم بگيرند، كمتر در اثر ابتلا به آن جان شان را از دست مي دهند. و احتمال درمان و زنده ماندن آنها بيشتر است. چرا اينطور است؟

اولين سرنخ اين بود كه زن هاي ژاپني، لاغرتر هستند، و اين مسئله مهمي است. چربي بدن فقط براي ذخيره كالري وجود ندارد، بلكه يك ارگان زنده است، و چيزهايي مي سازد، مانند هورمون استروژن كه اين هورمون سبب رشد چيزها يي در بدن مي شود. در بلوغ، استروژن ها سبب رشد سينه ها مي شوند و در همه عمر زن ها مسئول قطور كردن ديواره رحم در هر ماه هستند. لذا اگر استروژن را يك عامل رشد دهنده بدانيد، اين امر بر سلول سرطاني چه تاثيري دارد؟ اين هورمون مي تواند باعث رشد سلول سرطاني نيز بشود.

اگر يك سلول سرطاني را در لوله آزمايش بگذارم و استروژن به آن اضافه كنم، سلول هاي سرطاني به شدت رشد مي كنند و هورمون همچون كود عمل مي كند. لذا مي توان گفت كه اگر زني چربي بيشتري داشته باشد، استروژن بيشتري در خونش دارد و لذا سلول هاي او با سرعت بيشتري تكثير مي شوند.

وزن ، اولين عامل تاثير گذار بر سرطان سينه است

آيا اين درست است: " اگر زني لاغر تر باشد ، كمتر در معرض ابتلا به خطر سرطان است، و اگر سرطان داشته باشد، مي تواند درمان شود؟"

پاسخ مثبت است.

يك تحقيق گسترده در شانگهاي، چين صورت گرفت كه كه نه تنها زنان دچار اضافه وزن را مورد بررسي قرار مي داد، بلكه زن هايي در طيف نرمال وزن را نيز مورد بررسي قرار داد.
شاخص وزن يا بي ام آي (BMI ) چيست ؟

( وزن / قد به توان دو)= BMI

آيا شما با شاخص وزن بدن ، بي ام آي آشنا هستيد؟ اين شاخص در مورد وزن بدن است، اما آن را بر اساس قد شما بررسي مي كنند . لذا وزن ايده آل شما متفاوت است، مثلاً براي كسي كه 193 سانتي متر قد دارد و كسي كه 160 سانتي متر است ، روش تشخيص اين تفاوت، بي ام آي است كه اگر زير 25 باشد، ما وزن شخص را نرمال و او را سالم مي دانيم.

لذا در اين تحقيق در شانگهاي، آنها يك گروه زن داشتند، همه مبتلا به سرطان سينه و سوال اين بود كه " اگر آنها چاق يا لاغر باشند، آيا اين امر بر سرطان سينه آنها تاثيري دارد؟"

و نتيجه اين بود: زن هاي كه بي ام آي زير 23 داشتند، زن هاي لاغر ، در طول دوره پنج ساله ، 87% شانس زنده ماندن داشتند. بعد اين آمار را با زن هاي داراي بي ام آي بين 23 و 25 مقايسه كردند، كه كمي سنگين تر بودند، اما هنوز در محدوده نرمال بودند. و شانس زنده ماندن آنها در دوره پنج ساله 84% بود.و بعد آنها زن هاي داراي بي ام آي بيش از 25، نگاه كردند كه اضافه وزن زيادي ندارند اما داراي اضافه وزن هستند. شانس زنده ماندن آنها در 5 سال 80% بود. لذا هر چه فرد سنگين تر بود، بيشتر نسبت به اين شرايط آسيب پذير تر بود.

اين اولبن عامل تاثير گذار بر سرطان سينه است. اما اين چربي فقط چربي داخل بدن شما نيست، بلكه چربي درون بشقاب تان را نيز شامل مي شود.

رژيم غذايي ، دومين عامل تاثير گذار بر سرطان سينه است

محققان دريافتند كه اين چربي نه فقط بر توسعه سرطان در زن ها تاثير دارد، بلكه بر روند درمان او نيز اثر گذار است. در دانشگاه ايالتي نيويورك در بوفالو، آمريكا، محققان تحقيق بسيار مهمي انجام دادند.

آنها حدود 900 زن را مورد بررسي قرار دادند كه همه مبتلا به سرطان سينه بودند و تنها كاري كه كردند اين بود كه به رژيم غذايي شان نگاه كردند، بعد بررسي كردند كه اين رژيم در درمان آنها چه تاثيري داشته است و آنچه دريافتند به راستي شگفت آور است.

خطر مرگ به ازاي هر هزار گرم چربي مصرفي توسط زنان در يك ماه، 40 % افزايش مي يافت.

اگر فردي يك رژيم عادي پر گوشت داشته باشد، با توجه به چربي همه همبرگر هايي كه مي خورد، سيب زميني سرخ كرده، و روغن سالاد، مقدار زيادي چربي وارد بدن خود مي كند. حالا اين مقدار چربي را با رژيم گياهي مقايسه كنيد، كه در آن از چربي حيواني خبري نيست، رژيمي كه مقدار روعن آن نسبتاً كم است.و اين دو با هم فرق دارند كه تفاوت بين اين دو رژيم غذايي 1000 تا 1500 گرم چربي در ماه است.

اين يعني بين 40 تا 60 درصد تفاوت در احتمال بروز مرگ، در هر زمان در آينده. لذا رژيم غذايي تفاوت بزرگي را ايجاد مي كند. ما اين را به صورت علمي امتحان كرديم و گاهي به روشهاي غير معمول.

ايده اين بود كه اگر ما تعدادي از زن ها را بررسي كنيم، حدود 50 هزار زن و مقدار چربي رژيم آنها را كاهش دهيم، آيا اين كار به پيشگيري از سرطان سينه مي انجامد؟
اما آنها به كسي نمي گفتند كه گياهخوار يا وگان شود. آنها به مقدار زياد، ميزان چربي را كاهش نمي دادند.در ابتداي تحقيق، زناني كه در اين تحقيق بودند، حدود % 38 از كالري خود را از چربي تامين مي كردند. اين نسبتاً زياد است.
مقدار متوسط آن در سطح ملي نزديك به % 30 است.
بعد به مرور زمان، آنها توانستند مقدار چربي رژيم غذايي شان را به
% 20 برسانند كه در جهت درستي بود، اما همينقدر باقي نماند. به مرور زمان، آنها مدام عقب گرد كردند، و بعد از 6 سال، به همان % 29 بازگشتند، كه به اندازه مقدار متوسط ميزان چربي در دوران كنوني است. چي شد؟ اولاً، سرطان سينه آنها كمي كاهش يافت، حدود 9% . اين خوب است و در جهت درستي اندازه كافي زياد نيست. با يك استثنا، سرطان گيرنده پروژسترو ن منفي، كه يك نوع خاص است، 24% كاهش يافت. و اين خوب است ، اما چرا اين رژيم ها موثر نبود؟ آنها به مردم اجازه مي دادند كه هر نوع ماده خطرناك در رژيم غذايي آمريكا را ميل نمايند.
آنها به مردم مي گفتند كه تكه هاي باريكتري از گوشت گاو بخورند يا مرغ بدون پوست بخورند. اما
باريكترين تكه گوشت گاو 29% و مرغ بي پوست 23% چربي دارد. ماهي نيز چربي دارد، مثلاً هر برش ماهي آزاد شنوك، بيش از 50 % چربي دارد.

كلم براكلي 8% ، لوبيا 4% ، برنج بين 1 تا 5 درصد چربي دارد
.اينها ميزان چربي غذاها هستند و اگر براستي بخواهيد به شيوه جدي رژيم شان را عوض كنيد، از مردم بخواهيد غلات، حبوبات، ميوه و سبزيجات بخورند. تعبير اشتباه نكنيد.

به نظر من تحقيق "اقدام پيشگام سلامت بانوان"، تحقيق گسترده اي بود، و آنچه ثابت كرد اين نبود كه رژيم غذاي بي تأثير است. بلكه ثابت كرد كه تغييرات كم رژيم غذايي، اثرات كمي دارد. بگذاريد در مورد 2 تحقيق ديگر كه براستي در اين مورد بررسي كرد، براي شما بگويم. يكي از آنها "تحقيق ابداعي تغذيه بانوان" بود، و آنها مي خواستند ببينند كه آيا رژيم غذايي پس از ابتلاي زنان به سرطان سينه نيز مؤثر است. آنها حدود 2500 زن را مورد بررسي قرار دادند. هر كسي كه سرطان سينه داشت را تحت رژيم غذايي مي گذاشتند، كه چربي آن نيز كم بود، و حدود % 15 از كالري آنها از چربي مي آمد. يعني نصف مقدار متوسط چربي در رژيم غذايي آمريكا. و بعد اثر اين رژيم را به مرور زمان مورد بررسي قرار دادند. آنچه به طور ويژه به دنبال آن بودند، اين بود كه آيا سرطان زنان عود ميكند يا به سرطاني جديد مبتلا ميشوند يا نه.

آيا ميدانستيد كه اگر يك زن مبتلا به سرطان سينه باشد، بيشتر در معرض ابتلا به سرطان جديد است؟
لذا آنها دريافتند كه رژيم غذايي بر سرطان تأثيرگذار است. احتمال شدت يافتن سرطان يا ابتلا به سرطان جديد، حدود % 24 كاهش يافت، و وقتي آنها به زنان مبتلا به سرطان گيرنده پروژسترون منفي نگاه كردند، كه نوع خاصي از سرطان است، حدود % 42 كاهش يافته بود. لذا رژيم غذايي كامل نيست، اما نتيجه خوبي دارد و ما از آن استفاده كرديم.

يك تحقيق ديگر نيز بود، به نام "تحقيق در مورد تغذيه و زندگي سالم بانوان" يا تحقيق "دابليو اچ اي ال." و آنها يك گام فراتر رفتند. اين رژيم كم چربي بود، اما بر مصرف ميوه جات، سبزيجات، بويژه آب ميوه، همچون آب هويج و از اين قبيل چيزها نيز تأكيد داشت. رژيم آنها كاملاً گياهي نبود اما يك گام جلوتر رفته بودند. اين تحقيق همچنان در حال انجام است و هنوز تمام نشده است اما مي خواهم برخي از نتايج اوليه كه بسيار مهيج است را با شما در ميان بگذارم .

من پيشنهاد كردم كه اگر زني وزنش را كم كند و فيبر مصرف كند و چربي رژيم اش را كاهش دهد، مي تواند كنترل هورمون هايش را در دست بگيرد. آيا اين جواب مي دهد؟

آنها در اين تحقيق 291 زن نمونه گرفتند و در واقع هورمون هاي آنها را در ابتدا و
انتهاي تحقيق مورد بررسي قرار دادند. من در مورد استراديول و استرون صحبت مي كنم، اينها استروژن ها درون خون زن ها هستند و با تغيير رژيم غذايي به ميزان زيادي كاهش ميابند، بدون دارو، بدون ورزش، بدون هيچ چيز، فقط با تغيير رژيم غذايي.

اما بعد آنها جلوتر رفتند و به گروه كنترل كه رژيم غذايي اش هيچ تغييري ايجاد نكرده بود نگاه كردند. گروه بزرگي از زنها حدود 1500 زن و آنها متفاوت بودند. برخي از آنها مقدار بيشتري سبزيجات مي خوردند، برخي از آنها كمتر.
از آنها آزمايش خون گرفته شد تا
كاروتينوئيد، كاروتين بتا و موارد مشابه آنها را چك كنند. ميتوان اينها را در خون فرد اندازه گرفت تا اگر فردي گفت كه ميزان زيادي سبزيجات مصرف مي كند، بدين وسيله صحت گفته او تائيد شود. لذا آنها را مورد بررسي قرار دادند و دريافتند كه آن دسته زناني كه مقدار بيشتري كاروتينوئيد در خون شان داشتند يعني واقعاً بيشتر ميوه جات و سبزيجات خورده بودند ، احتمال بازگشت سرطان آنها 45% كاهش يافته بود. همه ما مي دانيم كه سرطان جزء بيماري هايي است كه درمان آن در برخي موارد بسيار سخت و حتي ناممكن است.

اغلب اوقات تاكيد محققان و پزشكان بر پيشگيري از اين بيماري است، اما هميشه زناني كه با سرطان سينه زندگي مي‏ كنند، مي ‏خواهند بدانند كه چگونه مي ‏توانند شانس خود را براي زنده ما ندن افزايش دهند.

در اين مطلب درباره ي رژيم غذايي موثر در زنده ماندن طولاني تر بيماران مبتلا به سرطان سينه، صحبت مي شود.

در يكي از تحقيقاتي كه اخيرا در مجله انكولوژي به چاپ رسيده است، مطرح شد: زناني كه در مراحل ابتدايي سرطان سينه به سر مي برند، اگر يك رژيم غذايي غني از ميوه‏ها، سبزيجات، دانه‏هاي كامل (غلات سبوس ‏دار) و لبنيات كم چرب را مصرف نمايند، مي ‏توانند عمر طولاني ‏تري داشته باشند.

رژيم فوق كه به اصطلاح "Prudent" يا همان رژيم "محافظت كننده" ناميده مي ‏شود، فقط مخصوص پايين آوردن خطر مرگ ناشي از سرطان سينه نمي ‏باشد، بلكه مطالعات نشان داده است كه افراد مبتلا به ساير انواع سرطان و بيماري مزمن ديگر كه به اين روش غذا مي ‏خورند نيز كمتر در معرض خطر مرگ قرار مي گيرند.

اين تحقيقات در يك دوره زماني 8 ساله انجام شد.

دكتر "ماريلين ال وان" يك محقق كاليفرنيايي مي ‏گويد: مصرف يك برنامه غذايي غني از ميوه‏ها، سبزيجات، غلات سبوس ‏دار و ماكيان، و مصرف كمتر گوشت قرمز و غذاهاي فرايندشده مي ‏تواند تاثير مثبتي روي سلامتي زنان داشته باشد، به ‏طوري كه از ديگر سرطان‏ ها و بيماري ‏هاي مزمن نيز جلوگيري نمايد.

نتايج اين تحقيقات، نتايج مطالعات قبلي را نيز كه بيان مي ‏داشتند "اين رژيم غذايي مي ‏تواند عامل مهمي در حفظ سلامت عمومي بدن و بهبود ديگر بيماري ‏ها باشد"، تقويت كرد.

بين سال ‏هاي 2000 تا 2002، اين زنان پرسشنامه ‏هايي را در رابطه با رژيم غذايي، فعاليت بدني، وزن و ديگر عوامل موثر بر سلامتي كامل كردند. از آن به بعد، آن ها مدت 8سال تحت بررسي و پي ‏گيري قرار گرفتند. در آن دوره زماني 226 زن فوت كردند كه 128 مورد از مرگ و ميرها در ارتباط با سرطان سينه بود.

تيم "وان" متوجه شدند زناني كه از همان ابتداي كار از برنامه غذايي "Prudent" پيروي مي ‏كردند، مرگ و ميرشان كمتر از كساني بود كه از رژيم غذايي "غربي" پيروي مي كردند.

رژيم غذايي "غربي" حاوي مقدار زيادي گوشت قرمز و گوشت‏ هاي فرآوري شده(همبرگر، سوسيس و كالباس)، غذاهاي آماده ، لبنيات پرچرب و غلات تصفيه شده مثل نان و آرد سفيد است.

تعداد مرگ و مير زناني كه به ميزان زياد از غذاهاي سالم برنامه "Prudent" استفاده مي كردند، حدود نيمي از زناني بودند كه خيلي كم از اين غذاها مي خوردند ، حتي با در نظر گرفتن عوامل ديگري چون اندازه اوليه تومور سينه، نوع درمان و اعتياد به سيگار.

اما بالعكس زناني كه بيشتر عادات غربي را در غذا خوردن شان پيش مي گرفتند، احتمال مرگ و ميرشان 53 درصد بيشتر از زناني بود كه خيلي كم از اين ‏گونه غذاها استفاده مي كردند.

"وان" مي ‏گويد: با اين كه در اين تحقيق، هيچ يك از اين دو برنامه غذايي "محافظت كننده" و "غربي" ارتباطي با احتمال عود مجدد سرطان سينه و خطر مرگ ناشي از اين بيماري نداشتند، اما ارتباط بين رژيم غذايي و تعداد بيماران با عمر طولاني تر نشان مي ‏دهد كه سالم غذا خوردن يك عامل خيلي مهم براي اين افراد مي باشد.

به اين ترتيب مطالعه ي فوق نشان داد كه خوردن غذاهاي سالم ‏تر براي داشتن عمر طولاني تر در همه افراد و حتي مبتلايان به سرطان سينه بسيار مفيد است.

سرطان پستان جزء سرطان هاي نسبتاً شايع و خطرناك در بين زنان مي باشد. درمان موفقيت آميز اين سرطان بستگي به تشخيص اوليه و مراقبت هاي پزشكي دارد.

معاينه ي سينه به صورت ماهيانه توسط فرد، براي تمامي خانم ها امكان پذير است. بهترين زمان براي معاينه بعد از دوران قاعدگي است؛ زيرا در آن زمان دردناكي سينه كه مربوط به هورمون ها است وجود ندارد.

طريقه ي معاينه ي پستان ها

1) روبروي آينه ايستاده و به هر دو سينه نگاه كنيد؛ اختلاف اندازه و يا شكل سينه ها را بررسي نماييد.

2)در حالي كه دراز كشيده و سر خود را روي يك بالش گذاشته ايد، با نوك انگشتان سينه هايتان را لمس كنيد. سطح سينه ها را فشار دهيد و زير انگشتان بچرخانيد ( از نوك سينه ها شروع كنيد). دورتادور آن را لمس كنيد تا به زير بغل برسيد.

3) به پهلوها خوابيده و بررسي سينه ها را مجدداً انجام دهيد.

4) نوك سينه ها را فشار دهيد و دقت كنيد كه خون يا ترشح از آن بيرون مي آيد يا خير.گودي ها و يا فرورفتگي هاي غير طبيعي مانند پوست پرتقال نيز ممكن است در سينه ها پديد آيد.در صورت لمس برجستگي و يا هر علامت غير طبيعي ديگر در سينه ها به پزشك مراجعه كنيد. مطمئن باشيد كه بسياري از برجستگي ها و ترشحات سينه سرطاني نيست ولي به هر حال بهتر است زمان را از دست ندهيد.

عوامل خطرزا در مورد سرطان پستان:

عوامل خطرزاي شناخته شده در بروزاين سرطان به شرح زير مي باشند:

بالا رفتن سن؛عوامل ژنتيكي؛ سابقه ي خانوادگي سرطان پستان، عوامل هورموني، يائسگي ديررس،عدم سابقه ي زايمان يا زايمان اول تا سن 30 سالگي،عوامل محيطي از جمله عوامل تغذيه اي ونحوه ي زندگي ، استفاده از بعضي از داروهاي هورموني، اختلال دركارسينوس هاي تخمدان و اندومتر.

شناسايي اين عوامل خطرزا و پيگيري باليني هر بيمار درمان سريع و بهتر را امكان پذير مي سازد.

تو صيه هاي تغذيه اي به منظور جلوگيري ازبروز سرطان پستان:

يك رژيم غذايي بر پايه ي منابع گياهي در مقايسه با رژيم هاي پرچرب و حاوي منابع حيواني مي تواند تا حد زيادي در پيشگيري از اين سرطان مؤثر باشد.

1) براي كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه ، مصرف ميوه و سبزي تازه و مواد غذايي حاوي فيبرهاي گياهي را افزايش دهيد.

2) مقدار كل چربي هاي رژيم و به خصوص چربي هاي اشباع را كاهش دهيد.

3) افزايش فعاليت بدني به مدت حداقل 4 ساعت در هفته

4) به حداقل رساندن اضافه وزن و چاقي.

5)كاهش مصرف غذاهاي حيواني به خصوص گوشت قرمز.

6)استفاده از منابع غذايي حاوي اسيد فوليك ( سبوس ، جوانه ي گندم، مارچوبه، كلم بروكلي، اسفناج، ليمو، موز ، طالبي و توت فرنگي .

1395/02/28
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:3
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal